Colegiul tehnic “mihai bravu”

ISTORIC

Unitatea de învățământ a fost înfiinţată sub patronajul „Uniunii Constructorilor Români”, organizând cursuri pentru ucenicii și lucrătorii din industria particulară și de stat.

3 august

Legea 175 privind reforma învățământului reorganizează învățământul, școala funcționând sub denumirea “Școala medie tehnică de construcții” sub patronajul Ministerului Construcțiilor, având cursuri cu o durată de 4 ani.

Este construit localul pe actualul amplasament, profilul şcolii rămânând neschimbat, cu o tradiţie de peste un secol şi jumătate. În acest timp Ministerul Construcțiilor a construit localul școlii pe actualul amplasament, Șos. Mihai Bravu nr.428, sub denumirea “Centrul Școlar Profesional de Constructori”. Amplasamentul unității școlare a rămas de atunci neschimbat, Grupul Școlar de Construcții-Montaj “Mihai Bravu” funcționând și în prezent în același sediu.

În urma evaluării Comisiei ministeriale, unitatea școlară a primit denumirea de Colegiul Tehnic “Mihai Bravu”

În urma evaluării candidaturilor unităţilor de învăţământ preuniversitar înscrise în competiţia “ŞCOALĂ EUROPEANĂ,” C.T. Mihai Bravu a fost nominalizat pentru o perioadă de 4 ani, fiind clasat pe locul 21 din 100 cu 161 de puncte, în urma activităților și proiectelor la nivel european desfășurate în ultimii 4 ani, atât în școală cât și în colaborare cu școlile și instituțiile specifice din alte țări Europene.

 

A fuzionat cu Grupul Școlar “Timpuri Noi.”

  • a fuzionat cu Liceul Tehnologic “Nicolae Teclu.”
  • în urma celor două fuzionări, liceul a beneficiat astfel de o infuzie valoroasă de cadre didactice și a crescut totodată și numărul elevilor
  • înființarea claselor a IX-a cu profil de Servicii – gastronomie si hotelărie– cu predare intensiv limba engleză și limba franceză
  • a crescut nivelul mediilor de admitere, numeroși elevi cu medii mari solicitând admiterea în aceste clase, la fel ca și la clasele cu profil de Știinte ale naturii provenind de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu”.

ENGIE România, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” au lansat primul program de învățământ profesional dual cu specific energetic din Municipiul București „ENERGIE PENTRU MESERIA MEA”.

Colegiul tehnic "MIHAI BRAVU"

„Şcoală pentru toţi, educaţie pentru fiecare elev” pentru că „educaţia este cel mai frumos dar pe care ȋl poate primi omul.” (Platon)