Work experience in Plymouth (Marea Britanie) pentru 14 elevi

WORK EXPERIENCE în Plymouth – Marea Britanie pentru 14 elevi de la domeniul Mecanic, calificarea „Tehnician mecanic pentru întreținere și reparații” în cadrul PROIECTULUI ERASMUS+KA1_VET nr.2018-1-RO01-KA102-048115 “Inovare şi dezvoltare pentru o educaţie profesională de calitate”.

Fluxul s-a desfășurat în perioada 24 iunie – 12 iulie 2019, timp de 3 săptămâni, în care un număr de 14 elevi, însoțiți de doamnele profesoare Asan Mariana și Bojanopol Gabriela s-au deplasat într-o experiență de muncă în Plymouth – Marea Britanie, organizația de primire fiind Tellus Education Group.

Cei 14 elevi din domeniul Mecanic au participat la toate sesiunile din cadrul stagiului de practică “Responsible work practice” care este validat conform Curriculumului în Decizie Locală „Tehnologii de asamblare”, conform Standardului de Pregătire Profesională aprobat prin OMENCS nr. 4121 / 13.06.2016. Rezultatele învățării atinse în urma activităților desfășurate în concordanță cu unitatea de competență “Comportament de lucru responsabil”, creditată cu un ECVET, vizează dobândirea de cunoștințe, abilități și atitudini necesare angajării pe piața muncii, și se referă la înțelegerea:

  1. Cerințelor de la locul de muncă
  2. Importanța atitudinilor și comportamentelor pozitive la locul de muncă
  3. Caracteristicile sarcinilor practice de lucru.

Rezultatele învățării pentru cei 14 elevi sunt:

  • Dezvoltarea competentelor profesionale in domeniul studiat (14 credite ECVET; 14 certificate Europass Mobility, 14 portofolii de practică)
  • Creșterea nivelului de limbă engleză – 14 adeverințe de participare la cursul de limba engleză pe platforma OLS
  • Dezvoltarea a urmatoarelor competente-cheie:
    • Competente sociale de colaborare si lucru in echipa la ateliere
    • Competente antreprenoriale si gandire critica, prin asumarea initiativei in rezolvarea unor probleme